FEJLŐDÉSI SZEMLÉLET

 

 

atacama deszkás.JPG 

 

 

SZEMLÉLETVÁLTÁS programjaink középpontjában a „mindset”, azaz a szemléletmód áll. Carol S. Dweck műve alapján dolgoztuk fel és adjuk át a résztvevőknek a Growth (Növekvő) és Fixed (Rögzült) Szemlélet témakörét.

 

Carol S. Dweck több mint 30 éve szisztematikusan kereste a választ arra a kérdésre, hogy két hasonló képességgel rendelkező ember közül az egyik miért lesz sikeresebb mint a másik. Úgy találta, hogy az lesz sikeresebb aki úgy tekint az adottságaira, mint egy fejlesztendő dologra és nem mint egy állandó adottságra. 

 

 

Hol és hogy is segít munkahelyi környezetben a NÖVEKVŐ SZEMLÉLET?

 

  • ÚJÍTÁS, MEGÚJULÁS – igény a sematikus megoldások, problémakezelések felülírására.
  • ÉRTÉKELÉS, VISSZAJELZÉS – az eredmény helyett a folyamaton, a beletett erőfeszítésen van a hangsúly.
  • MOTIVÁCIÓ – nyitott, fejlődő, tanuló környezet, ahol más minőségű kapcsolatok alakulnak, és ez erősebb érzelmi elkötelezettséget eredményez.

 

Két órás programunk során a következő témaköröket érintjük:

 

-       Growth és Fixed Mindeset karakterisztikájának megismerése interaktív előadáson keresztül,

-       A résztvevők bevonása provokatív kérdések által és/vagy csoport coaching módszerrel annak érdekében, hogy felismerjék egyes Fixed és Growth Mindset működésüket,

-       1-2 lehetséges technika felvázolása a Growth Mindset erősítése érdekében.

 

 Az egynapos  program során a következők történnek:

 

-       A résztvevőket bevonó, saját élményt adó feladatok, mely alapján a résztvevők felismerik egyes Growth és Fixed mindset attitüdjeiket,

-       Elmélet átadás: Growth és Fixed Mindset definíció, kapcsolódó hiedelmek és attitűdök, a különböző szemléletmódok hatása a teljesítményre,

-       Egyéni és/vagy csapat akciók meghatározása a Growth Mindset szerint történő működésre és mások felé történő visszajelzés adására (akár siker, akár kudarc esetén), mely eredményeként a csapat a növekvő szemléletet erősíti magában.

 

Több napos szervezetfejelsztési programjainkat mindig az ügyfél igényei alapján állítjuk össze. A következő részek adják munkánk keretét:

 

- Kongnitív modul

Két napos program, mely során a résztvevők megismerkednek a Growth és Fixed Mindset elméletével. Ahogy minden programunkban itt is megélt élményekre alapozzuk a tanulást. A modul eredménye, hogy a résztvevők elsajátítják a Szemléletváltás témakörébe tartozó fogalmakat, megértik a kapcsolódó elveket és elméleteket, valamint  közös nyelvet kezdenek el beszélni ebben a témakörben.

- Élmény modul

Egy napos program, mely két részből áll. Először egy rendhagyó helyszínen, játékos feladat során a résztvevők élményt szereznek saját működésükről, majd ezt dolgozzuk fel a Szemléletváltás témaköreinek megfelelően. A modul eredménye, hogy beindul a jobb agyféltekés tanulás is, mely a résztvevők  elköteleződését saját fejlődésük iránt erősíti, valamint segíti őket annak megtapasztalásában, hogy a Growth mindset szerinti feladat kiadás és visszajelzés hogyan tud hatékonyan működni.

- Viselkedés változás támogatása a szervezetben

Akció tanulás módszertannal, fél-egy napos programok sorozatát facilitáljuk. Az egyes programok során a résztvevők saját konkrét, munkahelyi, Szemléletváltással összefüggő problémájukat hozzák be témaként, amiben a csoport tagjai segítenek megoldáshoz jutni. A folyamat során mind a téma hozó, mind az őt segítők egyaránt tanulnak. A modul eredménye, hogy a konkrét esetek feldolgozása által a munkahelyi viselkedés változását segíti elő és teszi azt tartóssá.

 

 

Mottónk: A siker nem az amit elérsz, hanem amivé válsz az odavezető úton.

Kontakt: 


kiss.peter@restartcc.hu

+36 30 515 9420

 

megosztom vissza