Notice: Undefined variable: tartalom in /home/res10000/public_html/components/content/content.php on line 245
Sajtómegjelenések - Restartcc.hu - Innováció, Kreatív, Munkahely, Coaching, Tréning, Vezető, Csapat

 

Sajtómegjelenések

 

 

nincs-olyan-hogy-hulye-otlet.jpgNincs olyan, hogy hülye ötlet

 

Bár a kreativitást sokunkban letiltották a szülői kritikus hangok, azért mindenkiben meg lehet találni a csíráját és újra felszínre lehet azt hozni – legalábbis Kiss Péter, a Restart ügyvezetője, a május 27-én megrendezésre kerülő HRPiknik ötletgazdája így gondolja. Vele beszélgettünk zombi munkavállalókról, magukat kreatívnak gondoló jelöltekről és a kreativitás elakadásairól.

 

Forrás: WWW.HRPORTAL.HU 


 

till_attila.jpgTill Attila szerint a vezető feladata a lelkesítés

 

Hogyan működik a férfi és a női agy, hogyan értsük meg egymást jobban? Hogy motiváljuk a kreativitást, hogy a jó ötletek, amelyek a céget előre viszik meg is valósulhassanak? Hogyan működik jól, eredményesen egy csapat? Mindez kiderül május 27-én a HRPikniken, ahol Till Attila, rendező műsorvezető (és még sok egyéb más) is a vendégünk lesz. Addig is egy kis ízelítő az előadásból: Tillát kérdeztük kreativitásról, vezetésről, valamint a női és férfi agy különbségeiről. 

Forrás: WWW.HRPORTAL.HU 


 

markans-szemuveg-szoros-copf.jpgMarkáns szemüveg, szoros copf - nem lehet "jókislány" egy női vezető

 

A női vezetőknek gyakran nem könnyű a dolga, pedig azt gondolhatnánk, hogy a mai világban már nem kellene, hogy a munkahelyek többségében gondot jelentsen, hogy egy vezető férfi vagy nő. A számok azonban éppen ezzel ellentétes trendet mutatnak az elmúlt tíz évben. A női vezetőknek gyakran le kell vetkőzniük a „jókislányos” viselkedésmintákat, ugyanakkor nem szabad elveszíteniük.

 

Forrás: WWW.HRPORTAL.HU 


 

csak-osszeillo-emberek-tudnak-egyutt-dolgozni.jpgCsak összeillő emberek tudnak együtt dolgozni

 

Nemektől függetlenül nagyban meghatározza együttműködésünket, hogy ismerjük-e a másik gondolkodásmódját. A kreativitásba való invesztálás pedig a növekedés és az elvándorlás miatt kulcsfontosságú - vallja Kiss Péter, a Restart ügyvezetője, a május 27-én megrendezésre kerülő HRPiknik ötletgazdája.

 

Forrás: WWW.HRPORTAL.HU 


 

imre_tovari_zsuzsa.jpgA nagy egó nagy egót kíván - női sportpszichológus segít a férfi vízilabda-válogatottnak

 

Lehet kedves nőként dolgozni profi sportolókkal és felsővezetőkkel, de nincs értelme, mert hatástalan. A magas önbizalommal és nagy egóval rendelkező férfiikonokra egyenes kommunikációval, határozott, férfias beleállással lehet hatni - mondja Imre Tóvári Zsuzsa. A sportpszichológus, aki 2010 óta dolgozik a férfi vízilabda-válogatottal, a HRPikniken is előad. Íme, egy kis ízelítő előadásból.

 

Forrás: WWW.HRPORTAL.HU 


 

Nem lehet rutinból állni a feladatokhoz

 

Több oldalról kell megközelíteni a problémát és esetenként összekapcsolni olyan elemeket, amiket rendszerint egymástól függetlennek vagy össze nem illőnek gondolunk - ehhez kell a kreativitás, mondja Benkő Katalin a Prezi munkatársa. Csányi Sándor színművész pedig vallja, könnyebb együtt dolgoznia nőkkel.

 

Forrás: WWW.HRPORTAL.HU 


 

Kreiter Éva cikkei a HR Portálon
Friedl Zsuzsanna cikkei a HR Portálon

 


 

A nő legyen nő!

 


 

 

    1 / 2  Következő >  Utolsó >>

megosztom vissza