NŐI AGY/ FÉRFI AGY

 

A RESTART és a SZEREPRULETT közös programja

 

 

 

Amikor megérted és értékeled mások hátterét, akkor vagy képes igazán kapcsolódni hozzájuk.

 

 

Fontos téma ma a gender kérdés a munkahelyen – vagyis a nők számának növelése a vezetésben. A legtöbb szervezet már elindított valamilyen programot, melyek mutatószámokat határoznak meg, rugalmas munkahelyi környezetet és karrier utakat alakítanak ki, vagy különböző programokat kínálnak a nőknek. Ezek a kezdeményezések valóban hasznosak, azonban látványos eredmény csak akkor érhető el ha a vállalati kultúra része lesz a nyitottság és elfogadás.

 

Programunk abban nyújt segítséget, hogy férfiak és nők valóban megismerjék és megértsék egymás hátterét, felismerjék és elengedjék saját hiedelmeiket, és ezáltal elfogadják és értékeljék a különbözőséget. Az így létrejött tudatos együttműködés befogadóbb vállalati kultúrát, innovatívabb munkahelyi környezetet, jobb teljesítményt hoz magával, valamint képessé teszi az egyéneket a diverzitással kapcsolatos szervezeti kezdeményezések valódi támogatására is.

 

Programunk összpontosíthat egy adott csapat együttműködésének növelésére, vagy akár része lehet egy vállalati kultúra-váltás vagy diverzitás programnak is.

 

 

Több napos szervezetfejlesztési programjainkat mindig az ügyfél igényei alapján állítjuk össze. A következő részek adják munkánk keretét:

- Gender-szemlélet modul

Két napos program, mely során a résztvevők megismerkednek a Gender-szemlélettel kapcsolatos fogalmakkal és sztereotípiákkal, valamint  pszichodráma eszközökkel dolgozva felismerik azokat a korlátozó hiedelmeiket, melyek saját proaktív és reaktív viselkedésüket tudat alatt meghatározzák. A program célja az egyéni „alapprogramok” tudatosítása és  olyan eszközök megismerése, mely a résztvevőket segíti az „újraprogramozásban”.

- Gender-trust modul

Akció tanulás módszertannal, 2 napos programot facilitálunk, mely igény esetén további alkalmakkal is bővíthető. Az egyes programok során a résztvevők saját, konkrét, munkahelyi vagy magánéleti, Gender-szemlélettel összefüggő problémájukat hozzák be témaként, amiben a csoport tagjai segítenek megoldáshoz jutni. A folyamat során mind a téma hozó, mind az őt segítők egyaránt tanulnak. A modul eredményeként, a konkrét esetek feldolgozásának hatására, a munkahelyi viselkedés-változás nem csak elindul, hanem tartósan fenn is marad, így alapozva meg egy nyitott és elfogadó vállalati kultúrát.

- Coaching (igény esetén)

A Gender-szemlélet és a Gender-trust modulok alatt felhozott esetek következményeként felszínre kerülhetnek olyan helyzetek, melyek mélyebb egyéni vagy páros munkát tesznek szükségessé. Ezek egyrészt lehetnek coaching folyamatban megoldható egyéni kérdések vagy kihívások, valamint egyének között érzékelt vagy látens konflikutosok, melyeket coaching és mediáció segítségével segítünk feloldani. 

 

 

 PartNERÜNKRŐL BŐVEBBEN:

https://www.gendertrainer.com/ferfi-lelek-noi-agy-uezleti-trening

megosztom vissza