IMG_1603_e_ff_small.jpg

 

grafika.jpg

 

Kiss Péter

 

A SZABAD EMBER TUDATOSAN REAGÁL ELAKADÁSAIRA, FÉLELMEIRE, HIEDELMEIRE, ÉPP EZÉRT FELSZABADULT, TEVÉKENY, KREATÍV, ÉS TELE VAN TEREMTŐ ENERGIÁVAL.

 

15 éven keresztül a médiában dolgoztam. Gyakornokból lettem riporter, majd szerkesztő, washingtoni tudósító, rendező-producer, majd újra Magyarországon a TV2 szappanoperájának producere, legnagyobb produkciós cégének ügyvezetője, később programigazgatója. Mindig hajott a vágy valami új, nagyobb dolog megteremtésére. A média izgalmas terület, sok érdekes emberrel dolgozhattam együtt itthon és nemzetközileg. Kiélhettem kreativitásom, de azt vettem észre magamon az elmúlt években, hogy az emberek igazi mozgatórugóinak felfedezése, életük “akadálymentesítése” jobban inspirál. Folyamatosan azt kutatom, hogy kit mi visz előre, és mi akadályoz abban, hogy kiteljesedett, alkotó életet éljen!

 

A kreativitás számomra ez élet fő mozgatórugója. Meggyőződésem, hogy mindenki lehet kreatív, teljesen mindegy milyen állásban dolgozik. Lehet  pénzügyes, jogász, de fizikai munkát végző is, hisz rengeteg újítás köszönhető a gyártósoron dolgozó embereknek. Gondoljunk csak a TOYOTÁRA.

 

Évekkel ezelőtt, a gazdasági válság első évében, még felsővezetőként fordultam a coaching felé. Elfogyott a lendületem, újabb és újabb vágások , átszervezések követték egymást, a médiapiac bevételei a felére estek vissza. Tervek, elemzések, külső tanácsadók, vég nélküli megbeszélések jellemezték ezt az időszakot. Ahelyett, hogy megálltam volna és megállítottam volna környezetem, én is csak tehetelenül sodródtam. Márpedig a tehetetlen sodródásban nincs helye a kreativitásnak. Ekkor döbbentem rá, hogy túl sok embernek akakrok megfelelni, és energiáim rossz helyre összpontosulnak, fogyóban vannak! Félelmeim, és hiedelmeim irányítottak, teljesen elnyomott a külvilág zaja, nem találtam a belső hangomat. Elakadtam, türelmetlen, feszült voltam.

 

Saját coaching folyamatomban és az azt követő egyéves coach képzés alatt megértettem, hogy mik azok a helyzetek, amikben rendre elakadok, és azt is, hogy hogyan tudom zsigeri reakciómat megállítani, tudatosan jó irányba kormányozni magam!

 

Kinyílt egy új világ. A bizalmatlanságot, a játszmákat felváltotta a problémákkal való tiszta, őszinte szembenézés. Felszabadultam! Váltottam! Nyitottan fordultam mindenkihez, így az egyenes  kommunikáció, és bizalom teremtő légkört hozott létre.

 

Új dimenziók jelentek meg, azóta teljesebb, és produktívabb életet élek.

 

Ezért is misszióm a RESTART. Mert soha nem késő újrakezdeni.

 

+36 30 515 9420

kiss.peter@restartcc.hu

www.restartcc.hu

 


 

 

pach_gabriella.jpg

 

 

Pach GabI

Tehetség-fejlesztő, HR szakember, coach, mentor

 

“Csak azt tudom irányítani és uralni, aminek tudatában vagyok. Aminek nem vagyok tudatában, az engem irányít. A tudatosság képessé tesz.”

~ Sir John Whitmore

 

Honnan jövök…


Végzettségeim szerint jogi szakokleveles közgazdász és coach vagyok. HR és vezetői tapasztalatot olyan multinacionális vállalatoknál szereztem, mint a Tesco, British American Tobacco, Xerox, Syngenta és GE Lighting. Közel 20 éve dolgozom emberekkel, HR szakemberként  és vezetőként, közben folyamatosan fejlesztve saját magam és azokat akikkel együtt dolgozom. A munkám nem csak szakma számomra, hanem szenvedély is egyben. Tapasztalatomat összegezve vallom, hogy egy vállalat hosszútávú sikere munkavállalói egyéni teljesítményén és együttműködési képessén múlik, a személyek egyéni sikere pedig azon, hogy mennyire tudnak saját képzeletük korlátait és hiedelmeiket átlépve kiteljesedni.

 

Amire építek…


Személyes márkám alapja a szakmaiságon túl, hogy strukturált, logikus, céltudatos, eredmény-központú és minőségi munkára törekvő vagyok. Ezek a tulajdonságok erősek bennem, így karrierem elején sokszor ezek visszafogását, mint fejlesztendő területeket fogalmazták meg számomra. Tudatos fejlődő szemléletemnek köszönhetően azonban hiányaim helyett elkezdtem erősségeimre koncentrálni mivel rájöttem, hogy ezekre építve tudok a legjobban teljesíteni. Fejlődési irányként magamnak a rugalmasság, intuíció, spontaneitás területeihez kapcsolódó képességeket adtam meg, melyek a fenti erősségeimmel kiegészülve mára már stabil alapot képeznek működésemben.

 

Amit nyújthatok…


Szervezet- és tehetség-fejlesztő szakemberként is célom, hogy partnerként együttműködve olyan biztonságos és egyben inspiráló környezetet teremtsek, ahol segíthetem ügyfeleimet, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból. Először ráébresztek a változás szükségességére azáltal, hogy közös munkánk eredményeként ügyfeleim nagyobb önismeretre tesznek szert. Majd cselekvésre ösztönzök, rámutatva a jelen állapot fájó pontjaira és egy motiváló jövőkép felvázolásában segítséget nyújtva. Végül támogatom ügyfeleimet változási folyamatukban, folyamatosan fókuszban tartva, hogy számukra mi az ideális, reális illetve megfelelő megoldás. Ezen lépések által érjük el közös célunk, hogy értékes, maradandó és fenntartható megoldásokat alakítsunk ki együtt.

 

Kiemelt területeim…


Fontos területek és módszerek számomra a női vezetők támogatása mentoringgal, felsővezetők fejlesztése FACTS (“challenging”) coachinggal, középvezetői csapatok hatékony együttműködésének elősegítése csapat és csoport coachinggal, valamint olyan vállalati kultúrák kialakításában közreműködni, ahol a munkavállalók célja és a vállalat sikere egymást erősítve valósul meg.

 

+36 20 311 3996

 


 

dr_lehoczki_gabriella.jpg

 

DR. LEHOCZKI GABRIELLA

 

Pályámat ügyvédi irodában kezdtem, ez vitt el a jogi egyetemre, majd az ügyvédi szakmához, ahol 8 évet töltöttem el. Egészen lentről indultam, így alaposan kitanultam az emberekkel való bánásmódot. Szinte minden ügy valahol egy változás végigmenedzselését jelentette.  A jogszabályok keretei azonban szűkek, a helyzet emberi oldalával alig foglalkoznak és ez mindig nagyon hiányzott nekem.

Gyermekeim születése más perspektívát helyezett előtérbe, nagy dilemmával párosulva a szakmai karrieremet illetően. Egy sikeres coaching folyamat segítségemre volt a váltásban, így 2012. óta már coachként dolgozom, teljes elhivatottsággal.

 

Vezérelvem a másik ember tisztelete, elfogadása és az önbecsülés fontossága. Nagy hangsúlyt helyezek az érzelmi intelligenciára.  Meggyőződésem, hogy a folyamat sikere azon is múlik, hogy az ügyfélben mennyire tudatosul saját felelőssége egy helyzet kialakulásában. Rálátás magamra, a működésemre (érzés, gondolkodás, viselkedés) a tudatosság első lépcsője. Ha tudom, hogy ki vagyok és  mit szeretnék, a helyzetből kivezető - számomra legkedvezőbb - utat is megtalálom.

Hiszek abban, hogy az ügyfél jártas saját életében, és nagyobb valószínűséggel hajtja végre saját ötleteit, mint a külső forrásból érkező tanácsokat.

 

Tapasztalatom, hogy akár vezetőként, akár magánemberként akadunk el életünkben a coaching lerövidíti a problémás folyamatot, gyorsan és tartósan javít az életminőségen, mindemellett az önismeretünk mélyülését is hozza.

 

 +36309009195

lehoczki.gabriella@restartcc.hu

 


 

dr_anyos_eva.jpg

 

DR. ÁNYOS ÉVA

 

Vegyészmérnökként pályámat a cukoriparban kezdtem, először az ipar 12 gyára által fenntartott kutatóintézetében technológai alapkutatással, utána pedig a termelésben az üzleti, technológiai folyamatok optimalizálása, fejlesztése, felügyelete volt a feladatom. Közel 20 éve foglalkozom folyamatfejlesztéssel, folyamatmenedzsmenttel és irányítási rendszerek bevezetésével. Ez idő alatt 9 integrált irányítási-, 16 HACCP rendszer bevezetésében és több, mint 30 működésfejlesztési projektben vettem részt, projektvezetői, vezető tanácsadói minőségben.

 

Minden szervezet, folyamat, illetve minden probléma más, következésképpen nincs olyan konzerv megoldás, mely a probléma, a gyakorlat és a célok mélyreható megismerése nélkül működőképes, fenntartható megoldást eredményezne. Személyemet a nyitottság, értő figyelem és az abban való töretlen hit jellemzi, hogy a probléma okait feltárva a legjobb megoldást együtt tudjuk megtalálni.

 

A megoldás módját tekintve az értékteremtő folyamatközpontú, objektumorientált megközelítést (BA, üzleti architektúra) alkalmazom. Ma már bizonyított tény, hogy az értékteremtő folyamatok mentén történő erőforrás allokáció és irányítás révén biztosítható a legjobb eredmény. Hiszem, hogy az aktuálisan „tökéletes” folyamat(ok) mellett, legalább akkora érték a működés átláthatóságának elemezhetőségének, ezzel a folyamatos fejlesztés és belső benchmark biztosítása.

 

2o év alatt, sokat tapasztaltam, tanultam, a módszer is fejlődött, ma már egyre többen járunk ezen az úton, egyre több a számszerűsíthető eredmény.

 

+36 30 526 1825

 

 

 

 

 

megosztom vissza